مخزن جداکننده دی اریتور (Deareator)

خانه | محصولات | مخازن جداکننده | مخزن جداکننده دی اریتور (Deareator)

کاربرد مخزن جداکننده دی اریتور (DEAREATOR)

در سیستم‌های تاسیساتی با دمای بالا، برای کاهش میزان اکسیژن و دی اکسید کربن محلول در آب تا محدوده مجاز، از دستگاهی به نام مخزن جداکننده دی اریتور استفاده می کنیم. در سیستمهای تاسیساتی پر انرژی مانند مسیرهای بخار، اکسیژن و دی اکسید کربن به عنوان دو عامل مضر شناخته می شوند. اکسیژن در مسیرهای پرحرارت باعث اکسیده شدن و خوردگی خطوط لوله و تیوبهای دیگ‌ها می شود. دی اکسید کربن نیز تبدیل به ترکیبات اسیدی و کربناتی می شود، که باعث خوردگی شدید مدار خواهد شد. بنابراین در این مدارها لازم است میزان دی اکسید کربن را به صفر رسانده و اکسیژن محلول در آب را نیز به کمتر از ۰/۰۰۵ سی سی در لیتر برسانیم.

برای این منظور از دستگاهی به نام مخزن جداکننده دی اریتور استفاده می کنیم تا میزان اکسیژن و دی اکسید کربن در آب را تا محدوده مجاز کاهش دهیم.

مخزن جدا کننده دی‌ اریتو

روش کار مخزن جدا کننده دی اریتور

بطور طبیعی هنگامی که دمای آب را بالا می بریم، اکسیژن و دی اکسید کربن میزان حلالیت خود را در آب از دست می دهند. بنابراین می توان از این ویژگی در مخزن جداکننده دی اریتور برای حذف آنها استفاده نمود. برای افزایش راندمان دستگاه و حذف بیشتر این گازها، می توان آب را تا ۸۵ درجه سانتیگراد گرم کرد. گرم کردن آب می تواند توسط تزریق بخار، به صورت جریان مخالف و یا مبدل حرارتی انجام شود. سپس با پاشش آن برروی یک بستر با سطح تماس بالا، به راحتی گازهای موجود در آب را حذف کرد.

انواع دی اریتور

در دستگاه دی اریتور می توان به سه روش عمل حذف گازهای مضر را انجام داد:

  • تعبیه چند طبقه سینی در یک استوانه عمودی بنام برجک، که از ورق های پانچی استنلس استیل ساخته می شوند و  آب را به طبقات پایینتر دوش می کنند. البته در مدلهای جدیدتر به جای ورق پانچی از نازلهای مخصوص برای اسپری کردن پرفشار آب استفاده می کنند.
  • در برخی موارد آب را از یک بستر پکینگ تعبیه شده در برجک برای زیاد کردن سطح تماس بخار و آب عبور می دهند، تا راندمان دستگاه افزایش یابد. پکینگ مورد استفاده در دی اریتورها معمولا از جنس PVC، سرامیک یا چینی می باشد.
  • در مواردی که ارتفاع دستگاه در محل جانمایی محدودیت دارد و نمی توان از طرح های برجک دار استفاده نمود، سینی و نازلها را داخل مخزن دی اریتور تعبیه می کنند و از طریق اسکرابر، تزریق بخار و تلفیق آن با آب را انجام می دهند.

در همه مدلهای فوق، بیشتر گازهای اکسیژن و دی اکسید کربن از طریق اسپری نمودن حذف می‌شود. باقیمانده این گازها نیز در تماس مستقیم با بخار غیر همسو، از آب حذف می‌شوند.

جهت گرمایش هر چه بیشتر آب ورودی به دستگاه دی اریتور و به منظور افزایش راندمان تخلیه گازها از آب هنگام اسپری نمودن آن، معمولاً از یک پیشگرمکن نظیر مبدل حرارتی استفاده می‌شوند.

مخزن جداکننده دی اریتور برجک دار (TRAY TYPE DEAREATOR)

در دی اریتور برجک دار یا تحت فشار از یک برجک برروی مخزن حاوی پکینگ یا سینی برای حذف گازها استفاده می‌شود. در این نوع دی اریتور ، ارتفاع برجک دستگاه بستگی به ظرفیت و میزان عبور آب دارد.در دی اریتور برجک دار، ابتدا آب از بالای برجک توسط نازلهای مخصوص اسپری شده و بعد از تبادل حرارت بخار و آب، بخش اعظم بخار به آب تبدیل می‌شود.
مخزن دی اریتور برجک دار
هنگامی که آب از لابلای سینی ها یا پکینگ ها عبور می کند گازهای موجود در آن جدا شده و به طرف بالا حرکت می کند و از سقف برجک توسط یک ایرونت از مخزن خارج می شود. آب نیز به طرف پایین حرکت کرده و به مخزن ذخیره‌ای که در زیر برجک نصب شده وارد می شود و در آنجا برای مصرف دیگ دپو می شود. در حقیقت این مخزن نقش مخزن کندانس، ذخیره و مخزن تعادلی حرارت (برای جلوگیری از شوک حرارتی) را انجام می‌دهد.

مخزن جداکننده دی اریتور اسپری شونده (SPRAY TYPE DEAREATOR)

در طرح اسپری شونده، از یک سینی و مسیر داخلی بنام اسکرابر استفاده می‌شود. در دی اریتور پرموتیت بعد از پاشش آب از اسپری والو و قبل از برخورد آن به سطح سینی، اکثر گازهای خورنده از آن جدا می شود. سپس آب از مجرای زیر آن به قسمت پایین اسکرابر جریان می یابد. در آن قسمت آب با بخار کم فشار ورودی به دستگاه برخورد نموده و از قسمت بالای آن سرازیر می‌شود.

مخزن دی‌ اریتو

مشخصات فنی دی اریتور ساخت شرکت مبدل سازان

– قسمت برجک دستگاه از جنس استنلس استیل SA240-Type 304L و با ضخامت مناسب ساخته می‌شود.
– در داخل برجک چند سینی از جنس استنلس استیل ۳۰۴ بهمراه نازلهای اسپری مخصوص نصب می شود.
– بدنه دی اریتور معمولا از جنس کربن استیل SA516 Gr70 و یا SA283 Gr.C با ضخامت مناسب ساخته می شود.
– ورقهای مورد استفاده در این مخازن معمولا ساخت شرکت فولاد مبارکه می باشد.
– جوشکاری مخزن با الکترودهای ساخت شرکت آما انجام می‌شود.
– برای نگهداری دستگاه و جلوگیری از خوردگی آن در قسمت مخزن ذخیره از رنگ اپوکسی مقاوم حرارت استفاده می شود.

جوشکاری مخازن جداکننده دی اریتور

جوشکاری مخازن با بهترین الکترودها (ساخت شرکت آما) انجام می‌شود. جوشکاران این مجموعه نیز همگی دارای شناسنامه صلاحیت جوشکاری می باشند. قبل از جوشکاری مخزن، لبه های ورقها مطابق استاندارد سنگ زنی می شود. سپس با فاصله مناسب کنار هم قرار می گیرد و جوشکاری نفوذی برروی آنها انجام می شود.
 
پس از اتمام جوشکاری، مخزن دی اریتور تمیزکاری شده و تحت تست اولیه قرار می گیرد. معمولاً تست مخزن دی اریتور مشابه مخازن تحت فشار بوده و با ۱/۵ برابر فشار کاری مخزن انجام می شود. در صورت مشاهده نشتی، قسمت معیوب کاملا سنگ زنی شده و دوباره جوشکاری و تست انجام می شود.

تجهیزات کنترلی

برای کاربری آسان و ایمنی دی اریتور نیز از انواع تجهیزات کنترلی زیر بر روی دستگاه نصب می شود:
– مانومتر، ترمومتر، شیشه آبنما، تله سرریز (Overflow Trap) کنترل کننده سطح آب (Level Control)
– لوله‌های گرم کننده،شیر خلاء شکن، شیر فشار شکن
– مدار ورودی آب شامل شیر برقی آب، صافی، شیر یک طرفه و مسیر بای پس
– مدار ورودی بخار شامل شیر برقی بخار، صافی، شیر یک طرفه و مسیر بای پس
– دارای تابلو برق تک فاز یا سه فاز و نشانگرها و سیم کشی مربوطه مناسب با عملکرد دستگاه دی اریتور
– دریچه بازید (منهول و هندهول) برروی مخزن و برجک دستگاه
– مدار ورودی بخار به پیش گرمکن یا مبدل حرارتی
– مدار خروجی کندانس بخار از مبدل حرارتی شامل تله بخار، صافی و مسیر بای پس
– مسیر سیرکوله مخزن بطرف اسپری نازل ها برای گرمایش مجدد شامل پمپ سیرکوله، صافی، شیر فلکه و شیر یک طرفه

جزئیات:

– دستگاه دی اریتور قابل ساخت در دو نوع برجک دار و اسپری شونده
– دارای مخزن اصلی از جنس کربن استیل و برجک از جنس SS304
– قابل ارائه با تمام شیرآلات و تجهیزات مربوطه
– مجهز به یک دستگاه مبدل حرارتی پوسته و لوله برای پیش گرم کردن آب سیرکوله دی اریتور
– انجام تمام لوله کشی های مربوطه برروی دستگاه دی اریتور
– دارای تابلو برق تک فاز یا سه فاز مناسب با عملکرد دستگاه دی اریتور

مطالب مرتبط

قیمت مخزن تحت فشار

مخازن فیلتر شنی با توجه به کارایی و کاربردهای گسترده‌ای که دارند، ابزارهای بسیار مهمی در فرآیندهای تصفیه آب و فاضلاب هستند. این مخازن می‌توانند به تصفیه آب و حفظ محیط زیست کمک شایانی نمایند.

بیشتر بخوانید »

منبع تحت فشار چیست؟

مخزن تحت فشار مخزنی است که برای ذخیره یک سیال با فشار بالاتر از فشار اتمسفریک، استفاده می شود. مخازن تحت فشار معمولا به صورت استوانه یا کروی ساخته می شوند تا تحمل فشار سیال داخل خود را داشته باشند.

بیشتر بخوانید »
مخزن سختی گیر آب

سختی گیر آب

مخازن فیلتر شنی با توجه به کارایی و کاربردهای گسترده‌ای که دارند، ابزارهای بسیار مهمی در فرآیندهای تصفیه آب و فاضلاب هستند. این مخازن می‌توانند به تصفیه آب و حفظ محیط زیست کمک شایانی نمایند.

بیشتر بخوانید »
FacebookTwitterInstagram
Skip to content